Два дни преди сблъсъка между "Левски" и ЦСКА един от символите в съвременната история на "сините" Елин Топузаков коментира плановете си във футбола, както и какво очаква от предстоящото вечно дерби.

"Рецептата за победа над ЦСКА е да искаш много успеха. В този мач, клиширано казано, фаворит няма, формата не играе значение. Излизаш и се раздаваш на 100 процента, и просто побеждаваш. Нека всички знаят, че за фенове, а и за футболисти, казано на жаргон, е голям кеф да биеш ЦСКА. Така че при победа в неделя до голяма степен футболистите ще се реабилитират за слабото си представяне дотук", сподели пред "Меридиан Мач" Елин Топузаков.

35-годишният играч очаква "синя" победа. "Очакванията винаги могат да бъдат само за победа. Този мач е по-специален. Вярно е, че сезонът на "Левски" е много слаб, наредиха се провал след провал. Една победа обаче може да преобърне поне настроението на феновете. Отборът е длъжен да я постигне. Това ще бъде един светъл лъч сред цялата тъмнина в представянето дотук".

Що се отнася до плановете му, свързани с футбола, Топузаков каза: "Аз така и не съм го обявил официално, но на практика съм спрял с футбола. Вече 10 месеца не се състезавам професионално. До зимата си търсех отбор, след това спрях. Иска ми се да играя още 1-2 години, чувствам се във форма, но реалността е друга. Едва ли след като за толкова време не пристигна оферта, сега ще се появи солидно предложение от голям отбор. По-вероятно е да съм изиграл последния си мач. А иначе винаги съм казвал, че искам да остана във футбола. Започнах още преди години да карам треньорски курсове, но ги прекъснах, когато направих трансфера в Израел. Сега обаче смятам да ги доизкарам и да се занимавам пак с футбол."

Елин е готов да помогне на "сините" с каквото може: "По принцип винаги съм готов да работя в "Левски" под каквато и да е форма. Но няма как да се поканя самичък. На този етап никой не е разговарял с мен по този въпрос".