Дисциплинарната комисия на БФС глоби за пореден път "Левски". Този път  с около 40 000 лева. С това санкциите за "сините" от футболната ни централа скочиха на близо 140 000 лева само от началото на сезона.

Както е известно, Дисципът одруса "Левски" с невероятните 37 500 лева, "за скандиране на дискриминационни думи свързани с раса и цвят на кожата от публиката на ПФК Левски”, както и с още 2000 глоба за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия.

"Трудно се справяме. За съжаление ето това е поредното негативно положение, в което изпадаме. До момента с картоните са над 100 хиляди всички глоби. Трудно издържаме. Това се отразява на функционирането на клуба. Санкцията в момента е доста сериозна: над 200-250 хиляди, които клубът търпи като санкции и пропуснати ползи. От Футболния съюз до момента са 82 хиляди към клуба и към футболисти – около 12 хиляди. А какви са пропуснатите ползи не мога точно да кажа, но от порядъка на 120-130 хиляди лева”, заяви ядосаният финансов директор на клуба Константин Баждеков пред Нова телевизия.

Баждеков призна на футболистите се дължат по две заплати. "Имаме две заплати забавяне в момента. Дадох съответните обяснения, че сме предприели каквито мерки можеше да предприеме клубът. Обясних това, което зависи от клуба, че сме предприели. Факт е, че за съжаление сме в негативна класация на първо място, по най-много глоби и наказания. Всички, които обичат Левски трябва да си направят изводите. Съжалявам, че пак сме на Дисциплинарна комисия”, каза още Баждеков.

- Няма какво да защитавам мнението на Георги Иванов. Факт е, че сме най-санкционираният клуб. Не искам да коментирам дали всичките наказания са правилни. Ние единствено държим да има справедливост и критериите да са еднакви за всички клубове, а не избирателно да се търсят различни причини за ненаказване на спортно-технически лица или клубове. За "Левски" всички нарушения се виждат или се доподсказват. Явно, че имаме какво да работим, но за съжаление нашите усилия не дават ефект.”


Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите