Най-после и треньор призна, че има "черно тото" при юношите. БЛИЦ вече на няколко пъти алармира за манипулиране на мачове от Елитните групи до 17 и 19 години. Президентът на Славия Венци Стефанов, а и Йордан Лечков също се усъмниха в редовността на някои срещи при подрастващите. Сега разкритие направи треньорът в школата на Спартак (Пловдив) Митко Джоров.

"Абсолютно съм сигурен, че има "черно тото" при юношите. Но не мога да го докажа. Ако в моя отбор се случи подобно нещо... може, не знам, някой може да ми извие ръцете, да ме изгърбят. Нямам идея кога и в какъв момент ще се изложа. Но ако стане, никога повече няма да погледна човек в очите. Ако сега се бях родил, никога нямаше да се занимавам с футбол. Както и нямаше никога да позволя на сина си да стъпи на футболно игрище", заяви в студиото на VIP спорт отдаденият на детско-юношеския футбол Димитър Джоров.

"Родителите се принуждават да позволяват на децата си да участват в уредени мачове, защото са бедни и гладни. А и нямат ценностна система. Не могат да си позволят да купят маратонки на детето си. Но нещата се нареждат, когато то се прибере в къщи и каже на баща си: "Гледай си работата, раздадоха ни по 150 еврака за мача!" И както се получава - като ти дадат два пъти в седмицата, ти си с 300 евро напред. А родителите ти вземат по-малко. Това е трагедия, това е убийство", добави Митко Джоров, който изведе юношите на Спартак (родени 1995 година) до финал за Купата на БФС, игран преди дни в Правец, но загубен с 1:2 от ЦСКА.
 
"За цял мач създадоха две положения пред вратата ни и ги вкараха. Миналата година бяхме трети, тази станахме втори, а през 2012-а ще сме на върха", закани се Джоров.

"Другият ми отбор, който играе в Елитната юношеска група до 17 години, е на първо място. Сега ни предстои мач във Варна, пътуваме с влак", добави младият спец. /БЛИЦ