Треньорът на “Левски” Илиан Илиев даде пресконференция преди дербито с Литекс от 7-ия кръг. Двубоят е в петък (5 октомври) от 19:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

“Познавам Литекс, те тръгнаха без цели, освободени са психически и не са затормозени като нас, тъй като ние трябва да защитим името си и да запазим дистанцията зад лидера в класирането. Няма по-специално заради това, че се изправям срещу Христо Стоичков. Като треньор на Берое през миналия сезон играхме един срещу друг, стана страхотен мач, надявам се пак да се повтори, но този път да го победя. Най-важното е да атакуваме повече, така отдалечаваме съперника от нашата врата. Трябва да постигнем компактност в отбора, особено в защита. Все още има неща, които не са така, както ми се иска. Играем на наш терен, не трябва да се поддаваме на провокации. Литекс играе хубав футбол, млади момчета са”, заяви Илиан Илиев.

“Дори да не бяхме направили равен с Локо (Сф), нямаше да мислим, че сме си свършили цялата работа. С този гол и без него имаме много работа пред нас. Поехме отговорност и казахме, че ще се борим за титлата, но знаем, че сме по-назад от Лудогорец. С Иво Тонев и другите треньори коментирахме, че при един негативен резултат, дори и равен, следва вкарване на напрежение и поредица на колебливи резултати. Аз казах на момчетата, да, грешките ги имаме, но с този гол на Локомотив София в 90-ата минута те си остават същите. Трябва да влезем спокойни в двубоя с Литекс”, допълни наставникът на “сините”.