Националният селекционер на България Илиан Илиев говори пред медиите преди предстоящите два мача от Лига на нациите. В събота нашите приемат в Пловдив Люксембург, а три дни по-късно гостуваме на Северна Ирландия. В първите си два мача "лъвовете" завършиха 0:0 с Беларус като гости и победиха с 1:0 Северна Ирландия в Пловдив.

"Преди 11 месеца никой не питаше кой е повикан и кой не. Нямаме нищо против да дадем обяснение за всеки един. Даже вчера имах разговор със спортния директор на Каса Пия (б.р. - португалски елитен клуб). На Андриан Краев му трябва още малко време да навлезе в ритъм. Може да разчитаме на него за следващите мачове", коментира Илиев.

"Искаме да изградим едно ядро от 15-16 футболисти. Ако на един лагер викаме 10-12 нови, а на следващия пак 10-12 нови, нищо не може да стане. Но е хубаво, че хората се интересуват и искат да ни помогнат със селекцията", продължи бившият халф.

Селекционерът на България засегна и темата за това дали в националния тим трябва да има играчи, които в последно време са по-скоро резерви в тимовете си. "С една седмица няма да станат по-лоши. Специално за Християн Петров, той игра перфектно в мачовете с Румъния и Словения. Християн Петров може и да играе на два поста. Имаше вариант да вземем Ангел Лясков за алтернатива на Нюрнбергер, но се спряхме на Петров", каза още Илиев.

"Седем милиона човека имат седем милиона състава. Ние не можем да изискваме от клубовете да пускат повече български играчи. Не искам да отварям темата, защото ще излезе, че правим оправдания. Тези полемики - кой, защо, как, влияят негативно на футболистите", продължи Илиан Илиев, като коментира и дали е готов със заместник на контузения халф на Лийдс Илия Груев. "Първата цел е в събота да дойдат повече хора, да изиграем един добър мач и да победим. Не сме готови още със заместник на Илия Груев. Имаме по-дълга седмица сега, да видим кой в какво състояние е и да видим как ще противодействаме на противника", завърши Илиев.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КНИГА - ТУК

 подкрепя българския спорт