Старши треньорът на “Левски” Илиан Илиев заяви, че напрежението е изиграло лоша шега на неговите футболисти при загубата с 0:2 от “Ботев” (Пловдив) във вчерашния мач. Наставникът на “сините” смята, че червеният картон на Станислав Ангелов е вследствие на непоказан такъв на Нуно Пинто през първото полувреме.

"След мача с Черноморец казахме, че трябва да продължим по същия начин. Очаквах различен мач в Пловдив. Най-лоша шега ни изигра напрежението и сковаността. Доста основни хора бяха сковани и това ни оказа като цяло влияние. Отборът на “Ботев” успя да си наложи играта след гола. Стана това изгонване, което промени мача. Ние направихме промени в атакуващ план, това създаде няколко положения. Ако има нещо да се критикува, ще го кажа в съблекалнята. Има какво да си кажем, получава се някакво дежавю с някои хора от предишни мачове", сподели пред БиТиВи Илиев.

"Може би вторият жълт картон на Ангелов бе следствие от непоказания жълт картон на Нуно Пинто", допълни наставникът.

„Експеримент задължително ще има заради наказанията на Ангелов и Мюлдер. Не е вярно, че съм разочарован от новите, просто казах, че е хубаво тези мачове, първите, да се изиграят от опитните фигури, за да видят другите как се играе срещу нас. Има време за всички”, завърши Илиев.