Селекционерът на България Илиан Илиев застана пред медиите преди домакинството на "лъвовете" със Северна Ирландия в Лигата на нациите.

„По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу Люксембург и победиха. Натрупаха самочувствие. След като не победихме, настроението не е от най-добрите. Евентуална победа ще ни изкачи на първо място. Няма да е лесно, противникът играе директен футбол. От много време нямахме публика, която да ни подкрепя. Виждаме, че има интерес от хората“, сподели треньорът на „трикольорите“.

„Вчера пътувахме, нямахме дори тренировка. Днешната тренировка ще видим състоянието, дали имаме 21 полеви и трима вратари“, продължи Илиев.

„Имахме положения. Но нека не предизвикваме съдбата. Естествено, че се подготвяме както и за предния мач. Не успяхме да се справим. Надявам се да сме по-концентрирани. Последният мач головете им падат след статични положения (б.р. – на Северна Ирландия)“, анализира селекционерът.

„На моменти се получават нещата. Последният мач имахме и се опитвахме да правим това, което искаме. Футболистите се опитаха. На моменти се получава, но има моменти, в които сме неконцентрирани при статични положения. 70% от допуснатите голове са такива. Не е като първия лагер ноември месец – да има много приказки. Имаме 13-14 човека, които са тук от първия лагер. Това е добре. Надяваме се този мач да е още една стъпка към припознаване на националния отбор от хората“, завърши Илиев.

Двубоят България - Северна Ирландия е утре (8 септември) от 19:00 часа на ст. Христо Ботев в Пловдив.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КНИГА - ТУК