Треньорът на Берое Илиан Илиев заяви на заминаване за Австрия, че се надява утре футболистите му да излязат освободени от напрежение на стадион "Герхард Ханапи". В 19:00 часа беройци излизат срещу Рапид (Виена) в реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща преди дни на "Герена" завърши без победител - 1:1.

"Със сигурност нагласата ни е по-добра, отколкото за първия мач. Тогава влязохме малко в неизвестното. Имаме доста нови играчи, а нямахме много време за подготовка. Видяхме, че като се държим като отбор, като си помагаме и правим каквото трябва, е по-добре. Ще се опитаме да сторим същото и във Виена", надява се наставникът на Берое.

"Отложихме двубоя с Берое, не играхме мач, но не сме почивали, а тренирахме. Нямаше как да изиграем три срещи - първо на 29 юли, след това на 31-и и на 3 август. Трудно щеше да бъде. Двубоите с Рапид са ни добре дошли, за да влезем по-подготвени в първенството", продължи Илиев.

Вчера Рапид стигна до драматичен успех с 2:1 срещу Ред Бул Залцбург, като победното попадение падна в последната минута, а негов автор бе Щефен Хофман. Капитанът на австрийския тим реализира и срещу Берое миналата седмица, когато се разписа от дузпа в края на първото полувреме.

"Резултатът от вчера говори, че те са фаворити. Но ще се опитаме да се представим достойно", добави Илиев.

"Надявам се да няма напрежение в нашите футболисти. Опитваме се и работим по този въпрос. Говоря постоянно с тях. Трябва да мислим единствено за нашата си игра. Иначе подвизи има само на война. Във футбола и спорта се случва всичко. Но ние не отиваме на война", завърши младият спец. /БЛИЦ