Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе доволен след двете днешни контроли на отбора си, в които "моряците" победиха последователно Созопол (1:0) и Добруджа (3:0) във Варна. След тях специалистът призна, че има интерес и конкретно предложение към Илиан Илиев - младши, но то не е Франция.

"Тези проверки, казвам го много пъти вече, са повече, за да се натоварят физически футболистите, да изиграят цели мачове, което не беше се случвало. Така че от тази гледна точка, да, доволен съм. Има неща, които е нормално да са ни още тежки и трябва да започнем малко да се поосвежаваме, за да сме готови за първия мач. Още не можем да кажем, кои ще са титулярите за Черно море. Имаме предвид, че има двама наказани за първите мачове - Даниел Димов и Цветомир Панов, така че за защитата вече ще трябва да се ориентираме. Горе-долу знаем кои ще са, с другите постове - не. Черно море продължава да търси нападател", сподели Илиан Илиев.

Според кипърските медии Аполон (Лимасол) е отправил оферта за Илиан Илиев-младши, а баща му потвърди, че се мисли върху конкретно предложение.

"За информацията за интерес от Франция към Илиан Илиев-младши не мога да коментирам. Имаме конкретно предложение за играча от един отбор, но не е от Франция. Казвам, че имаме конкретно предложение за него, но още не сме решили дали да го приемем на този етап. По принцип има интерес и към друг футболист на Черно море, но нямаме конкретно финансово предложение. Докато при Илиан Илиев-младши имаме конкретно финансово предложение, но не е това, което пише във вестниците или сайтовете", добави наставникът на "моряците".