ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на националния ни отбор Илиан Илиев пожела България и Танзания да се срещнат и на световно първенство. 55-годишният треньор говори на пресконферецията в Баку след победата с 1:0 срещу африканската страна в срещата от турнира FIFA Series. 

"Трикольорите" прекъснаха серия от 11 поредни мача без успех, в която пет пъти завършиха наравно и шест пъти претърпяха поражение.
 
"Във футболът е важен резултатът. След като поведохме, отборът на Танзания показа, че може да играе футбол. Важно е, че след година и повече победихме. Срещу отбор, който знаехме, че може да ни създаде проблеми и беше наистина труден опонент", започна Илиев на пресконференцията в Баку.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Журналист от Танзания го попита как се е представил техния състав, след като двете страни се срещат за първи път. "Да, това бе първи мач между нашите страни. Дано да се срещнем някой път на световно първенство. Наистина създадоха опасни възможности пред нашата врата. И аз знам, че могат да играят добър футбол, защото съм работил в Африка (б.р. - преди години беше треньор на Интерклуб (Луанда) от Ангола). Ако ги оставиш да играят, ще ти създадат проблеми", подчерта Илиев.
 
"При нас, независимо от представянето, трябваше да победим. Много важно беше, за да се отърсим от тази лоша серия, която ни тормозеше толкова време. Това, което очаквахме да се случи на терена, се случи. Когато на африканците им дадеш самочувствие, те имат качества и ги показват", добави селекционерът на България.
 
Той направи паралел с представянето в мачовете с Унгария и Сърбия през ноември, когато националите ни стигнаха до равенства 2:2 в двете срещи. "И тогава имаше колебания, но аз съм имал много такива мачове. Предпочитам в този цикъл да градим самочувствие с резултати. Има срещи като днешната, в която приоритетите са други. Надявам се в следващия мач да покажем по-добро лице. Срещу Азербайджан ще видим дали ще влязат нови хора, които са по-свежи", завърши Илиан Илиев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!