ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националният селекционер Илиан Илиев коментира първата победа на България от ноември 2022 година насам - минималното 1:0 срещу в Баку в мач от приятелския турнир FIFA Series. Дебютният успех за специалиста начело на "трикольорите" дойде след красив гол на Кирил Десподов. 

"След толкова време беше наистина тежко психологически този мач, предвид факта, че трябва да победим на всяка цена. Видяхте, че се получи това, което визирахме преди двубоя. Поздравления за усилията на момчетата. Казах им, че имаме много резерви към двубоя, но важното беше да победим. Получи се по трудния начин", коментира Илиев.

200 лв. Начален Бонус Спорт!
 
"Трябва с повече разговори да даваме самочувствие на играчите. Когато мачът не е в нашия контрол, всичко може да се случи", продължи специалистът, който често се провикваше към играчите си с "успокойте се".

"Надяваме се, че най-после тази победа ще успокои футболистите, защото цяла календарна година нямахме успех. Миналата година играхме срещу отбори, срещу които мислихме, че ще постигнем протоколни победи, това трупа напрежение. За това в дадени моменти футболисти, които могат да изиграят положението по-добре – не го правеха. Надявам се, че ще спадне напрежението", каза още Илиев. 

"Може би ще направим промени за следващия мач (б.р. - в понеделник срещу Азербайджан). Не можем да сме максималисти, но искаме повече, защото знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да не даваме така топката, а ние да контролираме такива мачове. С времето трябва да започнем да притесняваме повече противника", завърши Илиан Илиев.