Треньорът на "Левски" Илиан Илиев заяви на официалната си пресконференция преди дербито с ЦСКА, че "сините" няма да изневерят на стила си и ще играят атакуващо в събота. Сблъсъкът е от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван директно по БНТ.

"Не искам да казвам силни думи, но по мое време не беше така. Тогава играехме по-освободено. През последните няколко години страхът от загуба разваля вечното дерби. И двата отбора мислят как да не загубят, тъй като едва ли не ще настъпи краят на света, а не е така. Същото е като играят Барселона и Реал (Мадрид). Сега в "Левски" не е така и затова се надявам да стане хубав двубой. Ние мислим върху играта, тъй като резултатът е в следствие от показаното на терена. Макар че сме допуснали едва четири гола, някои хора твърдят, че защитата ни е слаба. Еми щом е слаба, значи ще атакуваме", заяви Илиан Илиев.

"Нашият коз е, че минахме през много трудни моменти за много кратък период. Както си коментираме с другите треньори в доста срещи, нашите футболисти нямаха план "Б", но се справихме. Според класирането ние сме фаворити. Единствената ни цел през седмицата бе футболистите ни да са спокойни", продължи наставникът на "сините".

"Играчите на "Левски" знаят какво означава този мач. В последните години не са се получавали силни и интересни двубои, защото футболистите винаги са влизали със стрaх в тях. Не знам каква е причината за това, но е така. Напрежението е голямо. В такива мачове се виждат дори малките неща, може да направиш един шпагат, да спасиш гол и това да се помни цяла година, чак до следващото дерби", каза спецът.

"Познавам Стойчо Младенов, той ми беше треньор в националния, знам как мотивира футболистите. Наясно сме как ще играе ЦСКА, няма да променяме нищо, ако Мишел Платини играе", добави Илиан Илиев.

 "Аз по принцип не коментирам съдията - нито преди, нито след даден мач. Той (б.р. - Станислав Тодоров) се води, че е най-добрият ни рефер и ние се надяваме, че ще се справи със срещата. Честно казано не знам колко публика ще дойде, но се надявам феновете да ни подкрепят. Те искат от нас да дадем всичко от себе си на терена, а ние ще се опитаме да победим ЦСКА. С футболни средства, естествено", завърши треньорът на "Левски".

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА