Треньорът на Берое Илиан Илиев заяви, че избраниците му предимно ще се бранят в домакинство на Рапид (Виена) от Лига Европа. Първият мач от третия квалификационен кръг на турнира е утре от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Илиев е притеснен, че футболистите му не са напълно готови за важната среща. Както е известно, тимът от Стара Загора започна късно лятната си подготовка като голяма част от титулярите от миналия сезон напуснаха клуба заради финансовите проблеми. Имаше опасност Берое да не участва в евротурнирите, но все пак ситуацията бе овладяна и бяха привлечени редица нови попълнения.

"Щом треньорът на Рапид е казал, че ще атакуват още от първата минута, значи ние ще се защитаваме. Най-важно е да не допуснем гол", заяви Илиев, който заедно с новото попълнение Александър Томаш дадоха пресконференция на "Герена".

"Това са мачове, в които ние футболистите нямаме никакви притеснения. Трябва да се раздадем на максимум и съм убеден, че всеки един от нас ще го направи на терена. Излизаме да играем за верните фенове, за града и за треньора", сподели опитният бранител Александър Томаш.

Той, както и Илиан Илиев, силно се надяват много хора да дойдат утре вечер на "Герена" и да ги подкрепят неистово в тежкия сблъсък с Рапид (Виена).

"Надявам се да се съберат най-малко 8000 души. Подкрепата на феновете в такъв момент е много важна", заяви Илиев.

"Рапид е труден противник, познат в Европа. Създава се доста голяма еуфория около Берое. От години не се е писало толкова много за отбора. Сега интересът към нас е огромен", продължи младият спец.

"Най-важното е да се представим достойно срещу един добър отбор, какъвто е Рапид. Смятам, че не сме готови за мача, но момчетата ще компенсират това с желанието и раздаването, след като излязат утре вечер на терена. Влизаме в тежка серия. Започват и срещите от "А" група, предстои ни и финал с Литекс за Суперкупата. В процеса на първенството ще се настроим по-добре", добави Илиев.

"Нито един треньор не може да предвижда какво ще се случи на терена. Целта ми е да успокоям футболистите си. За много от тях утре ще е първо участие в Европа. Но с тези мачове не свършва всичко. Сблъсъкът ни с Рапид (Виена) е бонус за играчите ми", завърши Илиан Илиев. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ