Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира нулевото равенство с ЦСКА на "Тича". "Получи се оспорван мач. Всички очаквахме може би малко по-атрактивен двубой според това, че и двата отбора искат да играят футбол. Мисля, че се познаваме доста добре двамата треньори. Липсваше малко креативност. Като цяло резултатът е справедлив. Доволен съм от футболистите, които показаха зряла игра. Креативността трябва да я вдигнем. Отдаваме заслуженото на противника", започна Илиан Илиев.

"Ренан беше нервен в първия си мач като титуляр, но принудителната смяна не ни се отрази сериозно. Има такива моменти", обясни треньорът на Черно море.

"Естествено, че няма шанс като баща да поставя в ситуация Илиан и да го питам какво се случва в ЦСКА. Почти нямахме комуникация, което е нормално. Ако го поставя в такава ситуация - да искам да видя какво се случва в ЦСКА, ще падна много в очите на сина си", обясни Илиан Илиев. 

"Ние се познаваме с Томаш. Бяхме подготвени. Нямахме някакви драми. Това са нормални неща. Не сме единствените, на които се случва. Мисля, че той избра отбор, който се опитва да играе футбол. Надявам се да се развива. Попадна на място, където може да покаже качествата си", добави той.

Илиев коментира и ситуацията в Спартак (Варна), Локомотив (Пловдив) и Славия. "Тези неща не са приятни. Не мога да взема отношение по всяка една тема. Като национален селекционер за мен е важно да играят повече българи в отборите. Не можем да определяме политиката на всеки един отбор. Всеки избира начина, по който да играе. Не е лесно, но се надявам тези неща да се разрешат, тъй като това са отбори, които са давали много кадри на националния отбор. Надявам се в бъдеще да няма такива катаклизми във водещите отбори в България".

efbet Лига - сезон 2024/2025