Треньорът на ЦСКА Александър Томаш коментира нулевото равенство с Черно море на "Тича" в срещата от 10-ия кръг на efbet Лига.

"Не съм доволен от това, че не победихме. Виждате каква атмосфера направи нашата публика. Ние бяхме домакини и сме задължени на публиката. Трябва да контролираме темпото, да налагаме преса. Днес се изправихме срещу отбор, който 23 мача няма загуба. Бяхме близо и в предния мач. Хората в предни позиции са длъжници на отбора. На полувремето направихме нужните промени, но не съм доволен, защото всеки мач играем за победа", каза Томаш.

"На всяка една позиция трябва да има конкуренция в ЦСКА и никой не трябва да се отпуска. Трябват ни острота и самочувствие в предни позиции, затова трябва да работим", продължи треньорът на „армейците“.

Той коментира смените на полувремето: „Имаме проблем в това естество, но трябва да си остане вътре. Това не трябва да бъде извинение. Това, че правим промени на полувремето е, защото не съм доволен от стартиралите. Аз обаче, знам техния потенциал и знам, че могат да дадат повече от себе си и затова излизаме за победа".

Треньорът на ЦСКА отказа да продължи словесните нападки с треньора на Левски Станислав Генчев: „Аз казах, че искам да променим и да извисим треньорската работа на друго ниво. Няма да влизам в полемики и да отговарям. Моят отбор е най-важен. Интересувам се от ЦСКА и от моите футболисти. На 19 октомври имаме мач". 

Попитан дали е получил информация за Черно море от сина на Илиан Илиев, Томаш отсече: "Да, имах от баща му, но не и от младши. Няма как да се случи това нещо."

"Бил съм футболист на Илиан Илиев. Той ми се обади и ме покани да му бъда помощник в Берое. Той показва с работата си, че е човек, който трябва да бъде уважаван. Преди години, с друг треньор, който трябва да бъде уважаван, знаете какво се случи на "Герена" (б.р. - скандалът със събличането на Ивайло Петев). Петев също е един от треньорите, които трябва да бъдат уважавани страшно много, защото е постигнал много. Малко и вие - журналистите, сте виновни, подценявате или недооценявате работата на един старши треньор", завърши Томаш.

efbet Лига - сезон 2024/2025