Треньорът на "Левски" Илиан Илиев заяви след победата с 2:0 над Металург (Донецк), че е доволен от старанието на футболистите и от успеха, постигнат в неофициалния му дебют начело на "сините".

„За първи мач трябва да сме доволни от няколко неща - от старанието на футболистите и от победата. Те владееха инициативата през първото полувреме. Не бяхме добре концентрирани. Това е нормално като за първи мач. Те са по-напред в подготовката. Това бе пета или шеста контрола за тях, тъй като имат мач още на 8 юли“, коментира Илиан Илиев.

„Доволен съм от това, че играчите показаха много голямо желание. За първа контрола като цяло трябва да сме доволни, главно от желанието. Може да играем и по-добре и имам забележки. Нямаше какво да се направи в тази ситуация. И Иво Иванов и Ели показаха, че са добре физически. Имаме резерви във всичко. Индивидуално няма какво да говорим“, продължи пред пратеника на "Гонг" треньорът на "Левски".

„Иво Тонев пристигна малко преди мача и не сме разговаряли на темата за централния нападател. Имаме готова алтернатива. Ако искахме да вземем нападател, вече щяхме да сме го направили. Гледахме да вземем най-доброто. Чаворски показа добри неща днес“, продължи специалистът.

„Нормално е да има напрежение, след като е първи мач. Рискувахме с четири-пет млади момчета. Със сигурност е по-лесно да играеш с по-опитни футболисти. Допуснахме много грешки в дефанзивен план. Това трябва да си го кажем сега. Важно е да променим нещата в дефанзивен план“, добави Илиан Илиев.