Опитният полузащитник Илия Илиев потвърди пред БЛИЦ, че е уволнен дисциплинарно от Йордан Лечков, което означава, че още два месеца няма право да играе професионален футбол.

"Разбрах, че ме е уволнил дисциплинарно. Сигурно, защото не хванах мотиката", заяви Илиев пред БЛИЦ.

Вече повече от три месеца 35-годишният халф не може да играе за Славия, тъй като има договор със Сливен до края на сезона. Илиев разтрогна едностранно контракта си с тима на Йордан Лечков заради четири неизплатени заплати. След това обаче Арбитражният съд към БФС го присъди обратно на "войводите". Тогава Лечков каза, че е приготвил мотика за Илиев и го очаква в Сливен.

"Какво да правя там? Толкова месеци играх за тях, а нищо не получих. Сега ми е много тежко. Само тренирам със Славия, не играя. Няма как и заплата да получавам. Дано до седмица стане ясно окончателното решение, защото вече не издържам", сподели Илия Илиев.

"В Сливен трагедията е пълна. Държат момчетата без заплати. Сега чувам, че се оправдава с ЦСКА, дължали пари на Сливен. То май всички с тях се оправдават. Колкото и зле да е Сливен обаче, Лечков няма да позволи да изпаднат от "А" група", каза още Илия Илиев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ