Кметът на Сливен и президент на местния футболен клуб Йордан Лечков държи на своето и твърди, че Явор Въндев и Илия Илиев трябва да играят за "войводите".

"Измислил съм с какво да им уплътня осемчасов работен ден. Ще им дам едни хубави дълги мотики с меки дръжки и кирки. Това ги чака, да заповядат. Имат да получават пари – ще си вземат заплатата. При нас отдавна използваме такива методи - боядисване на ограда, копане на градинки... да се облагородява. Човек, когато се труди, се облагородява. Това е истината", отсече кметът на Сливен.

"Не сме взели двамата без пари. За Въндев и Илиев сме дали близо 450 000 лева. А за една година всеки от тях вкара по един гол. Преди един месец Арбитража ги присъди на ОФК Сливен и те трябваше да се явят на работа, но не го сториха. Направиха един месец самоотлъчка", каза още Лечков по време на редовната си пресконференция под Сините камъни.

Героят от САЩ`94 подчерта, че гражданският съд няма място в спортните спорове. "Даже да разтрогне чрез граждански съд, футболистът не може да се трансферира в друг клуб. Преди да отиде в Славия Илиев трябваше да вземе бележка от нас. Трябваше и двамата да влязат във връзка с нас", добави Лечков. /БЛИЦ