ЦСКА приема Берое в мач от деветия кръг, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград заради ремонта на терена на „Васил Левски“ в столицата.

Това ще бъде едва вторият случай в историята, в който „армейците“ приемат старозагорци на неутрален терен. Първият е преди 15 години. На 15 август 2009 г. двата тима се срещат в Сливен в среща от втория кръг.

Тогава „червените“ са наказани заради нахлуването на феновете на отбора на стадиона в Ловеч при загубата с 0:1 от Литекс в края на предишния шампионат.

Под ръководството на Любослав Пенев стартира сезон 2009/10 с убедителна победа с 5:0 над Локомотив (Пловдив), а след това записва класическо 3:0 над Берое. Точни на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен са местният юноша Коста Янев, Йордан Тодоров и Иван Иванов. Начело на тима от Стара Загора е Илиан Илиев.

Сега тимът на Александър Томаш ще опита да повтори успеха на неутрален терен от 2009 г., за да запише втора поредна победа в първенството и да се оттласне от последните места в класирането. Сега „червените“ отново приемат Берое в подножието на планина и на стадион, носещ името на един от националните герои на България.

В досегашните 60 домакинства на ЦСКА срещу Берое за първенство старозагорци имат само една победа. Тя беше постигната на 7 март 2015 г., когато Аласан Ндиайе е точен за заралии в 74-ата минута, а пет минути преди края Стефан Николич пропуска дузпа за „армейците“. В останалите 59 мача „червените“ имат 52 победи и 7 равенства.

efbet Лига - сезон 2024/2025