Ще има ли ЦСКА лиценз или от следващия сезон клубът ще остане не само извън Европа, но и ще загуби професионалния си статут. Това е въпросът, който най-много вълнува не само “червените”, но и всички футболни фенове у нас.
 
Припомняме, че клубът дължи пари на бившия си треньор Стойчо Младенов. Днес бе крайният срок, в който двете страни трябваше да подпишат споразумение. Такова обаче не последва.
 
По-рано днес БЛИЦ ви информира подробно за случващото се в ЦСКА. Малко след нашата публикация в официалния сайт на клуба излезе следното съобщение:
 
“Относно казуса „Стойчо Младенов”, ПФК ЦСКА е изпратил до Лицензионната комисия към БФС мотивирано становище, доказващо наличието на съдебни спорове по отношение на размера на неговото вземане. Този казус ще се разглежда в българския съд, който е единствено компетентен да се произнася по трудови спорове.”
 
Както е известно, заседанието на Лицензионната комисия беше днес. От ЦСКА се надяваха да минат между капките със заведеното от Младенов дело, твърдейки че искът на треньора не може да бъде тълкуван като реален дълг, защото по него има възникнал спор.
 
Какво обаче се оказа? Въпросното дело, което Стойчо Младенов е завел срещу ЦСКА, е заради неправомерното му уволнение в началото на януари, както и за неполучена неустойка. А проблемът за лиценза е свързан с друго – с неполучени работни заплати. Излиза, че в ЦСКА или са некомпетентни, или са пуснали съобщението в сайта, за да замажат очите на хората.
 
При това положение Лицензионната комисия е могла още днес да клъцне “червените”. В крайна сметка обаче е направен последен и окончателен компромис, който гласи следното: До 22 май, 17 часа, ЦСКА и Стойчо Младенов трябва да се споразумеят. Т.е. – “червените” да платят част от сумата на треньора, а остатъкът ще бъде преведен до 30 юни. Не се ли случи това, ЦСКА ще бъде изваден не само от евротурнирите, но и от професионалния футбол.