Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Дадох си здравето и парите. Трябва да се оправя, тогава ще мисля, но по всяка вероятност не бих помагал на друг клуб. Това коментира Иван Василев при оттеглянето си от Локомотив (София). На пресконференция днес той официално представи новия собственик на "железничарите" Веселин Стоянов.

„От 9 години и 1 месец правим всичко възможно Локомотив да съществува. Веселин Стоянов е невероятен човек. Всичко беше разбито, нито тренировъчни терени, нито терени за юношите, всичко беше развалина. Поех трудната част за възстановяването. Това ми струваше много отделено време и много средства, най-вече трябваше да присъствам на всяка операция, за да гледам как вървят нещата“, започна Василев.

„Все едно бяхме 1960 година. Бяха пораснали дървета, беше сгория, поливахме с маркучи. Искам да благодаря на кмета на Община Надежда, оказа ми голямо съдействие. Започнах да търся решения за детско-юношеската школа. Отне ми близо една година. Направихме фитнес, заседателна зала, много неща, които хората действително не зная. Много нерви, много лишения на моето семейство, но успяхме. Всичко, което съм правил, съм го правил в името на Локомотив, това оставя актив на клуба. Искам да го знаете и да разберете цялата истина каква е. С много мъки, с много средства успяхме не да възстановим, а да сглобим Локомотив (София). Това е институция, Локомотив има добра визитка, не само в България. Успяхме да създадем един чист и истински Локомотив“, продължи Иван Василев.

„Благодаря и на всички футболисти, които са минали през този клуб, всички треньори, служители. С близо 1 200 000 приходи лева се държим. Радвам се, че действително оставям клуба на Веско Стоянов, познавам цялото му семейство, големи локомотивци. Това е плюс“, продължи вече бившият бос на „червено-черните“ в Пресклуб "България".

„Както знаете, нито имам обществена поръчка, нито кмет и Община, както имат други отбори. Две топки не са дали за дечицата. Ходил съм 5-6 пъти до Милано, за да идват треньори на Милан при нас. Започнахме със 100 деца, сега имаме над 400“, добави Василев.

„Веско Стоянов близо 9 години беше член на Управителния съвет. Това е единственият човек, който е помагал на Локомотив, живял е с проблемите, с радостта. Година и половина пандемия изживяхме. Когато казах, че напускам, не вярваха. Направил съм всичко за хората, не за себе си, това всичко остава на локомотивската общност и новия собственик. Ще се радвам отборът да върви добре“, сподели Василев.

„Всичко сме направили за феновете. Това, че те направиха някои грешки, сигурно и аз съм сгрешил, но да ме очернят така, 14 месеца не съм стъпил на стадиона, това не е нормално. Вариантите бяха да продам отбора, да остана и да го затворя. По всяка вероятност нямаше да го затворя в никакъв случай, може би нямаше да издържа. Това, което съм се борил да върна Локомотив в „А“ група, е факт, правено е за тях. Вместо „Благодаря!“, получих само глупости по мой адрес и по адрес на моето семейство, а това не го заслужавам. Имах оферти да го продам, щях да осребря част от вложенията си, но може би щяхме да станем Берое II, не исках да го направя това. Три пъти можех да се оттегля“, разказа Иван Василев.

„Вървяхме в правилна посока, но с тези фенове нямаше да се оправя в никой случай. За тази „любов“, за която си плащах 5-6000 лева. Те са 50 фена, от които 5 са активни. Никой не ме попита какво се случи, трябваше да ме очернят и да ме пуснат да си ходя. За мен никога не е било самоцел да бъда собственик, аз дойдох да помогна. Надскочихме себе си. Работех денонощно за Локомотив (София). Не може да се очаква от Локомотив след една година да става шампион, нямаме този бюджет, това става във времето, стъпка по стъпка. Градихме го от първата година от аматьорските дивизии. На никой не е лесно, но благодаря на моя екип. Сигурно сме правили грешки, няма безгрешен човек, но това си го оставям за себе си. Това, което имам да кажа. Пожелавам на момчетата да са здрави, докато са живи. Всичко е за тях. Победите и загубите вървят ръка за ръка, това е футболът, за съжаление. Когато феновете и клубът не гледат в една посока, не е добре. Не съм обидил никой", добави бизнесменът.

„Миналото е минало, трябва да гледаме в бъдещето, аз оставам в историята. Трябва да мине време, не да мисля, а да си поизчистя главата, защото напрежението през тези 9 години беше много голямо. Дадох си здравето и парите. Трябва да се оправя, тогава ще мисля, но по всяка вероятност не бих помагал на друг клуб. Аз правя, феновете чупят, надявам се да ме чуят и да помагат на Веско, не да пречат. Това са средства, които не се изкарват лесно. Не знам някой футболен клуб да е на печалба. Не трябва да разпиляваме. Ако бяхме разпилявали, нямаше да седим тук", добави Иван Василев.