Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев разкри пред БЛИЦ много интересна информация, която ще зарадва всички фенове на „железничарите“. Пред нашата агенция той обяви, че другата седмица започна същинската работа по поставянето на осветлението на клубния стадион. Бизнесменът коментира и останалите актуални теми, свързани с „червено-черните“.

„Имаме разрешение за изграждане на осветление за наша сметка от областния управител. Направили сме абсолютно всичко за плановете с помощта на председателя на ОСК Локомотив Даме Стойков, за което лично аз съм му благодарен“, заяви Василев.

„Имахме големи проблеми с банките, тъй като дейността на клуба не отговаря на изискванията за отпускане на кредит. Това бяха 4-5 банки, към които се обърнах. Там се забавих много, близо два месеца и половина, да не кажа и три. В момента всичко е оправено. Бях принуден аз лично да изтегля кредит, за да субсидирам изграждането на осветлението на Локомотив (София) и да може нашите привърженици да се завърнат в своя дом.“

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

„Живот и здраве, от понеделник се започва да се дават строителни линии и оценки. Направих първото плащане, видях се с хората. Ако имаме късмет, все пак пилоните и други неща идват от Италия, за първия или втория мач от следващия сезон Локомотив да играе в своя дом. Трябва една седмица организационно и следващия понеделник идват да замерват точките, където ще бъдат разположени по план. Мисля, че всичко ще бъде наред, тъй като имаме голямо съдействие от Община Надежда, от кмета г-н Димов и г-н Спасов. Мисля, че ще успеем в най-бързи срокове и следващия понеделник да се започне. Работата е много, кабели, табла, фундаменти на пилоните и т.н. След това ще чакаме да дойдат пилоните и да започнат да се сглобяват. Тогава вече нещата ще станат по-бързо. Силно се надявам до началото на сезона да успеем, въпреки че сме притеснени много с времето“, призна собственикът на „железничарите“.

„Сега чакаме да завърши сезона и да се събере Управителния съвет в понеделник, да вземем решение и да обявим дали Иван Колев ще остане треньор или ще бъде друг. Искаме да продължим договорите на някои от футболистите и това по всяка вероятност ще се случи. Кацарев най-вероятно още днес ще преподпише. Октавио си заминава, договорът му свършва. Той в момента е и контузен. По всяка вероятност в понеделник ще разтрогнем договора на Върджил Пиасон. Търсим футболисти и от България, и от чужбина, но няма нищо, което да е факт.“

„Локомотив (София) винаги е имал цели пред себе си. Въпреки че започнахме само с пет човека от миналия сезон, видяхте, че направихме добри игри, но спадът беше след зимната подготовка, когато подсилихме отбора. За съжаление и пандемия, и много контузии, се отразиха на играта. Травмите ни притискат и за последния мач. Нашата цел не беше да се борим за оставане. Задачата беше да сме в групата от седмо до 11-о място, което беше напълно постижимо. Сега целта ще е същата, а ако може и по-напред. Дано отборът играе по-добре, дай боже да уцелим и с по-добри и по-сериозни попълнения“, допълни бизнесменът.

„Все пак не забравяйте, че ние играхме една година чужд терен. Все пак „Васил Левски“ не е нашият дом. Знае се, че у дома и стените помагат. Момчета са представиха в много от мачовете добре, но все пак и опит ни трябва. Лека-полека, стъпка по стъпка, нещата трябва да бъдат по-добри."

"Граденето на стадион, на отбор, изискват много средства, а ние реално приходи нямаме. В момента пари в клуба влизат основно от нашия спонсор, от Веско Стоянов и от мен. Ние не печелим нищо от всичко това. За мен Локомотив е кауза. Какво ще става с клуб след мен, не зная. Важното е да се остави база, функционираща школа. Аз искам за свое успокоение, като се обърна да видя, че с моя екип сме оставили нещо, което е създадено. Лесно се руши, а трудно се гради. А трябва да се отбележи, че не дължим една стотинка на никого. Клубът е чист пред НАП и всички учреждения“, завърши Иван Василев.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022