Легендата Иван Вуцов дaдe интервю пред БЛИЦ, в което коментира актуалното състояние на тима и защо се стига до сегашните резултати. В неделя "сините" паднаха у дома с 0:2 от Лудогорец и все по-сериозно изостават от върха в "А" група. Бившият футболист и треньор на "Левски", и настоящ съветник към Управителния съвет на клуба посочи основния проблем на "Герена" - сгрешената селекция, която в момента се прави в движение и на пожар, както и че не се дава шанс на собствените кадри.

- Г-н Вуцов, защо "Левски" е в това положение?
- Вижте, нещата тръгнаха отдавна наобратно. Още при продажбата на Тасевски и Дембеле. Македонецът беше страхотен играч, раздаваше пасове, имаше поглед и техника. Няма в момента такъв като него в отбора. Същото важи и за Дембеле. Продадохме го в Германия, а сега играе някъде в Китай. Тогава казваха, че с парите от него ще вземат няколко играчи, ама това не е сирене - да продадеш една бучка и да си купиш друга. Купените играчи не са от класата на Дембеле. Сега ги вземаме, а после ще се чудим къде да ги продадем.

- Не харесвате Цветан Генков и Димитър Макриев ли?
- Не искам да ги подценявам, но те нямат стила на Дембеле. Не увличат така играчи, не са толкова борбени. Ето и сега се махнаха играчи от отбора, добри, наложили се, познават стила на игра. И дойдоха някакви, които са далеч от тяхната класа. После и тях ще се чудим как да ги разкараме.

- Какво трябва да се промени в "Левски"?

- Болно ми е, че не можем да привлечем добри играчи в школата си. Имаме отлична база, но младите и талантливите не искат да идват, защото виждат, че няма да им бъде даден голям шанс. Ето сега Антонио Вутов - момчето има качества, но няма как да започне да играе по-добре и да се развива, ако се пуска само по 15 минути. Той трябва да стои много повече на терена, да се калява, може да сгреши сега, но ще се учи от грешките си на терена. Като стои на пейката и влиза за по 15 минути няма как да се развие. И на други млади трябва да бъде даден шанс. Сега се прави селекция в движение и на пожар, а може да се заложи на по-младите момчета.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ