Легендарният нападател Петър Курдов не спести критиките си към футболистите на любимия си "Левски", след като и снощи "сините" се изложиха сериозно, губейки с 0:2 от Лудогорец. По-рано в анкетата на БЛИЦ той даде мнението си по повод изказването на Наско Сираков, че приоритет този сезон е изграждането на Сектор "А", а не шампионската титла, след което отговори и на други въпроси.

- Г-н Курдов, какво не достигна на "Левски", за да победи Лудогорец снощи?

- Нали видяхте - нищо не играем. Как да ги победим? Аз отдавна алармирам, че "Левски" няма вратар. А и този Орлин Старокин... момчето нищо не ми е направило, но ми е чудно какво прави в "Левски". Гласува му се доверие, а в същото време холандчето Мулдер, който е много добър бек, го пратиха да тренира с юношите. Мнението на всички що-годе разбиращи от футбол хора е, че Мулдер има място в отбора. Вярно, допусна грешки, но чак пък да го забършат при юношите, не мога да си го обясня. Много трудно биха се оправили нещата. Свалям шапка на феновете - за подкрепата, за всичко, което направиха и снощи, когато до последно подкрепяха неистово отбора. Публиката ни е на супер ниво, а долу на терена не спираме да се излагаме. Повтаряме стари грешки. Данчо Милиев и той какво прави в отбора... да не ги изреждам всичките, защото не искам да ги засягам. И Кевин Бру не знам защо беше доведен. А за Нуно Пунто (б.р. - така нарича Пинто) какво да кажа - едва си движеше червените обувки.

- Кои други футболисти нямат място в "Левски"?
- Много са, само вижте какви неща се случват. Какъв е този Туре, който разхождаше прическата снощи? Кой го доведе? Йоканович едва ли е искал тези футболисти. И този Миро Иванов, който носи обувки №32 и не му се виждат краката от шортите... Смятате ли, че ако е страшен капацитет Кирил Домусчиев ще го изпусне? Беше при нас, видяхме, че не става, махнахме го, а сега пак го докарваме. Вече ставаме за смях. Повтаряме стари грешки. По-добре да играят младите. Нашите деца повече милеят за "Левски", отколкото чужденците, които постоянно се водят. Това холандчето, дори не искам да му казвам името (б.р. - визира Гари Родригес), мисли, че е хванал Господ за шлифера. Постоянно жестикулира и все е недоволен от нещо. Трябва някой от ранга на Сираков да му поговори сериозно, да го скастрят малко. Става за смях просто. С поведението си изнервя и съотборниците си. Не знам дали някой в Холандия би го търпял. Този превъзбуден младеж изнервя всички. Явно някой му каза, че Спортинг (Лисабон) са го харесали и вече е голямата работа. Повечето играчи в отбора не знаят къде всъщност се намират... Иначе го докарват на прически и татуировки.

- Славиша Йоканович се закани на Лудогорец преди мача, че ще се вадят гръкляни, а всъщност играчите в синьо не показаха никаква злоба...

- Какви гръкляни ще вадят, те изобщо не пуснаха кръвчица. Йоканович просто стана за смях с това си изказване.

- Ще успеят ли Наско Сираков и Славиша Йоканович да оправят нещата на "Герена"?

- Сираков сам си постави срок от 100 дни, който скоро изтича. Май се вижда, че няма да успее. Нещата вече са ясни. С Тонев няма как да работят. Единият си измива ръцете с другия и обратното. Този локомотивец просто няма място в отбора. Крайно време е някой да излезе и да каже кой какъв е в клуба, а не Тонев да стои отзад и само да си подливат вода. От цялата тази история страда "Левски" и всички запалянковци. Ако има достойнство, да си тръгва. Сираков искам да го попитам къде са неговите съратници в момента, защото без нас Наско нямаше да е никой. Забрави ни.

- Има ли сили "Левски" все пак да постигне две цели - да спечели шампионската титла и да изгради Сектор "А"?

- Изграждането на стадиона е приоритет на стоителна компания и техническия директор на обекта. Не знам защо Сираков се вживява в ролята на такъв. Доколкото знам той е спортен директор. Трябва да гледа отбора. Най-добросърдечно му желая да се оправят нещата и "Левски" да започне да побеждава. Много добре го познавам и знам какво му е на душичката в момента. Но не трябва да свързва двете неща. Изказването му след загубата от Лудогорец беше необмислено. Искам да попитам и феновете нещо. Снощи издигнаха черни знамена с черепи на тях. Някак си не ги разбирам тези работи. Какво символизират? Да не сме някой пиратски отбор. Не приемам подобни знамена. Всичко трябва да е синьо. Не са нужни тези черепи и кости. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ