Председателят на УС на “Левски” Иво Тонев потвърди, че е подал оставка, след всичко случило се на “Герена”. Както е известно, Ивайло Петев бе представен за нов треньор на “сините”, но на пресконферецията нахлуха привърженици на тима, съблякоха го и го изгониха. Тонев квалифицира случилото се като унижение за клуба и обяви, че въпреки,ч е си тръгва, ще помогне за изграждането на Сектор “А”.

„Бяхме решили и си говорихме с Наско в някой от следващите дни да говорим заедно, защото имаше доста провокации, че едва ли не ние не можем да се гледаме. Ще ви кажа, че през цялото време сме гледали в една посока. Попитайте и Наско. Бяхме подготвени да го направим пред всички, за да разберат феновете на “Левски” как стоят нещата. И да не допускаме да има повече провокации и мътене на главите на феновете“, каза Тонев.

„Уведомих Тодор Батков, че си подавам оставката като шеф на Управителния съвет и го направих в момента, в който Наско каза, че иска да напусне клуба. Това, което се е случило при представянето на Петев е унижение за клуба. Нямам думи. По тази причина смятам, че е редно да напусна клуба. Имам ангажимент и той е свързан със Сектор А. Ще продължа и ще направя всичко възможно Сектор А да бъде готов за 24 май, когато “Левски” ще отпразнува 100 годишнината си“, завърши Тонев