Наско Сираков обяви, че напуска сам поста си на спортен директор в "Левски" и се зарече повече да не стъпва на стадион "Георги Аспарухов". Легендарният нападател взе решението след случилото се на представянето на Ивайло Петев като треньор на "сините", когато специалистът бе съблечен по грозен начин от ултраси и отпратен с освирквания от тях.

"Първо искам да кажа, че Наско Сираков не е освободен или да си подава оставката, той си тръгва от "Левски". Кракът ми няма да стъпи повече тук. Това не е моят "Левски" и това не е нашата публика. Това е срам и позор за името на Апостола. Дал съм 80% от живота си на този клуба и много съм получил от него. Имам участие в 12 титли в историята на клуба. Но в момента не мога да работя в такава обстановка", заяви огорченият Сираков.

"Това е срам за институцията "Левски". Тези момчета не съм убеден, че разбират какво направиха, но опозориха институцията, името "Левски". Мога да говоря много за последните 4 месеца, сега няма да кажа нищо, но скоро ще излезе книгата ми и там ще е описано“, заяви Сираков.

"Аз трябваше да освободя приятел, треньор, който имаше всички футболни аргументи да бъде успешен в "Левски". Не съобразих, че докарвам един абсолютен европеец, който явно няма как да вирее в нашата българска футболна джунгла“, коментира голмайсторът освобождаването на Славиша Йоканович.

"Слабостта на Йока бе, че не успя да придаде нужната мотивация на момчетата, аз исках да дам най-доброто на "Левски". Моето мнение за Ивайло Петев не се е променило. Смятам, че освен парите на Домусчиев и по-голямата степен, за да бъде успешен проектът Лудогорец, е на Петев, и съм убеден и в този момент, че това беше най-добрият ход", каза Сираков.

"Не вярвам мен да ме обвинят в бягство от отговорност, дал съм прекалено много на "Левски", за да ме обвинят. Аз бях наясно още като дойдох, че пари за селекция няма. Разбира се, вярвах, че някои от тези футболисти, особено тези които освободих, че могат да дадат повече на отбора. Оказа се обаче, че не могат. Направих компромис със себе си като дойдох, обаче сме в годината, в която тези компромиси са наложителни. Сбърках. Не ме е страх да си го призная. Сбърках, че се съгласих да се върна при тези условия, но в името на "Левски" не се страхувам от това. Това е най-страшното, тези които истински обичат "Левски". Не съм имал спънки по спортно-техническите въпроси. Исках да взема трима-четирима футболисти, които щяха да дадат съвсем различно лице на отбора, но трябваше да се съобразя с финансовите условия, които не са цветущи. Затова селекцията се забави толкова. Хората, които дойдоха, имат качествата да играят в "Левски", каза още Сираков.

БЛИЦ TV: Скандални кадри от екшъна на „Герена“!