Новият силен човек в "Левски" Иво Тонев беше любезен да отдели време за читателите на БЛИЦ и най-после да коментира въпроси, свързани със "сините" и работата, която стартира на "Герена".

"Първо искам да уточня, че все още нищо не е официализирано, не съм встъпил в длъжност. Това няма как да стане до 9 януари, когато ще бъде Общото събрание на Локомотив (София). Ако клубът фалира, законът не позволява да заемам ръководен пост никъде", обясни ситуацията шефът на спортния тотализатор.

Както е известно, Иво Тонев си подаде оставката като изпълнителен директор на "железничарите", но все още се води началник в клуба от "Надежда".

"Не ми се вярва Локо (Сф) да фалира. Клуб с традиции не заслужава да бъде затрит", коментира Тонев.

"Постоянно се срещам с Тодор Батков. Обсъждаме много неща. Доколкото съм запознат, той още не е доуточнил всичко с новия спонсор, така че едва, когато това се случи, ще мога да говоря повече", каза още новият човек в управата на "Левски".

Тонев добави пред БЛИЦ, че не знае дали ще работи с Георги Иванов-Гонзо: "Ще видим какво ще стане. Отсега нищо не мога да ви кажа. Не зависят от мен нещата. Пак ви казвам, че Тодор Батков още има да доуточнява детайли с новия спонсор. Изчакайте още няколко дни."

Иво Тонев съобщи още, че Стилян Шишков няма да бъде изпълнителен директор на "Левски". Още с обявяването на новината, че скандалният бизнесмен, който е юноша на ЦСКА, започва работа на "Герена", феновете на "сините" нададоха вой и категорично обявиха, че не го желаят.

"От днес започвам по-детайлно да се запознавам с обстановката в "Левски" и да събирам информации. Срещам се не само с Тодор Батков, а и с други хора, които да ми помагат. Все още обаче не съм бил на "Герена". Очаквам нещата да бъдат финализирани и да запрятам ръкави, тъй като ни чака много работа в "Левски", каза още Иво Тонев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ