Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев коментира лятната селекция и актуални теми в клуба. Шефът даде брифинг заедно с новия треньор Илиан Илиев, който от днес започва подготовка с отбора.

“Да ви представям Илиан Илиев най-малкото е несериозно. Като футболист е бил в “Левски”, а като треньор всички сте свидетели какво постигна в Берое. Пред вас го казвам: “Добре дошъл в “Левски”. Да му пожелая много по-големи успехи в “Левски” като треньор, отколкото е постигнал като футболист, да бъде много по-дълго време и да направи всички нас, които работим в клуба, доволни и всички привърженици щастливи. Помощници ще му бъдат Здравко Здравков и Николай Митов, треньор на вратарите Красимир Колев, а кондиционен треньор – Ясен Екимов. Ще допълня още едно ново име – д-р Михаил Илиев. Във вторник ще обявя името на новия директор на школата, както и някои други промени.

-Какво се случи с французина Кевин Бру?
-Всички го харесахме и искахме. Решението да не дойде в “Левски” и да остане във Франция беше негово, искаше да остане при семейството си. Подписа с Истър и ще получава сума, наполовина по-малка, от тази, която ние му давахме. Съвсем от скоро е женен, майка му е починала, грижи се за останалите си братя.

-Страхувате ли се от реакция на феновете срещу Базил де Карвальо?
-Не мисля, че трябва да говорим по този начин, тъй като медалът винаги има две страни. В първия мач, след като не пристигна в “Левски”, вкара гол с екипа на Локомотив (Пловдив). После си показа фланелката, с която е трябвало да играе тук. Всички сме убедени, че Карвальо е необходим на “Левски” с опита си на централен нападател. Това беше най-големият проблем на отбора през пролетта, липсата на централен нападател. Всички, които обичат “Левски” и ние като ръководство, искаме да вкарва голове и да се раздава за отбора.

-Каква е общата сума на трансферите досега?
-Бюджетът за трансфери го определих аз. Днес като направих рекапитулацията, ако привлечем и другите двама, ще бъдем под 50 хиляди евро под определения от мен бюджет.

-Как се стигна до привличането на Опоку? Беше ли той сред първоначално набелязаните футболисти и кой го е гледал в Катар?
-Когато дойдох през зимата за първи път и говорих пред вас, ви казах, че първо аз като човек имам съвсем друго възпитание. Ще се въздържим от коментари и подмятания, защото знам какво е било отношението на колегите от Лудогорец към въпросния играч. Ще запазя добрите си отношения към колегите от Разград.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ