Новият силен човек в ръководството на “Левски” Иво Тонев призна за финансови затруднения в клуба. Това стана на срещата с феновете, от която излезе наяве целият разговор.

“Не бих допуснал след 6 месеца “Левски” да няма пари, все пак нося отговорност пред огромна фенска маса. Както се казва, чакаме едни пари, които ще дойдат. Парите вече идват, но сега например отидоха за погасяване на стари дългове за съжаление. Само ще кажа, че тимът не се контролира от банки и не са верни тези спекулации по медиите. Вярно е обаче, че имаме заем за погасяване към една банка. В момента ситуацията е пожарна, виждате всички. За всеки случай казвам открито, в “Левски” не се перат пари! За мое съжаление в началото трябва да се погасяват дългове, вместо да се инвестира напред. Затова при мен има малко напрежение и съм изключително предпазлив, когато взимаме нови футболисти. Имаме да даваме по 2 заплати на футболистите, дължими пари на холандския Цволе за Сьорд Арс и т.н.”, призна Тонев.

“Бъдещето на “Левски” според мен е добро. Ако питате за бъдещия човек X, то ще продължите да виждате мен. Нито купувам, нито продавам аз нещо. От мен се изисква да управлявам тима и ще се опитам да го направя по най-добрия начин. Имам една сума пари, с която разполагам като годишен бюджет, и съм дотам. Ако хората работят добре, ще си получават парите. Ако не работят, ще ги уволнявам един по един. Моята идея е всеки да си върши работата в името на “Левски”. Не искам никой от подчинените ми да ме уважава или обича, нека уважават или обичат “Левски”, допълва шефът.