Бразилският Атлетико (Паранензе) буквално направи за смях отборите в родната “А” група. Само за 90 минути тимът набута 6 гола на родния шампион и нанесе най-тежката загуба на тима. За разлика от Атлетико всички останали отбори в “А” група за 15 кръга през есента бутнаха общо 7 попадения във вратата на разградчани.

Всъщност единственият роден отбор, който през този сезон е вкарал повече от един гол на Лудогорец е Локомотив (Пл). Рангел Абушев и Кирил Котев се разписаха при загубата на тима им с 2:5. По веднъж във вратата на разградчани се разписаха “Левски”, “Ботев” (Вр), Локо (Сф), Берое и Черноморец. Единствено попадението на Тодор Паланков за бургазлии, пък се оказа победно. Само Черноморец взе трите точки срещу Лудогорец. Андрей Атанасов пък донесе 1 точка на “Ботев” (Вр). “Левски”, Локо (Сф) и Берое пък се разписаха само за да направят пораженията си по-почетни.

За сметка на това отбори като ЦСКА, Литекс и “Ботев” (Пд) не успяха да намерят път към вратата на разградчани по време на двубоите от есенния дял на шампионата.