Рекордьорът по отбелязани голови в родния футболен елит Мартин Камбуров е фаворит за спечелване на наградата Футболист №1 на България за 2021 г.

През този сезон нападателят на Берое се записа в историята, след като се превърна във водещия голмайстор на най-силната ни футболна дивизия, реализирайки своето попадение №254 на 13 септември по победата с 1:0 над Царско село. По този начин Камбуров изпревари легендарния Петър Жеков с един гол.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

До момента Мартин Камбуров не е ставал Футболист на годината. През 2017 г. той остана на второ място, след като беше изпреварен от Ивелин Попов. Ако сега спечели, голаджията ще се превърне в най-възрастния притежател на приза. На 13 октомври Мартин навърши 41 години.

Ако се стигне до избирането на бившия нападател на Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), ЦСКА и др., това може да се приеме за изненада, тъй като Камбуров през тази година успя да спечели никакъв значим трофей или да направи силни изяви за националния отбор. Единственото му важно постижение е подобряването на рекорда на Петър Жеков.

В случай, че продължи да играе и през пролетта, Мартин Камбуров може да стане рекордьор и по мачове в елита. В момента върховото постижение в класацията се държи от Георги Илиев с 461 двубоя. Нападателят на Берое към момента има в своята статистика точно 450 мача.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022