Треньорът на Берое Илиан Илиев е изнервен от факта, че още трима футболисти напуснаха клуба. Боян Пейков, Искрен Писаров и Атанас Атанасов преминаха в Локомотив (София), а спецът е бесен, че двама основни защитници напускат отбора му за два-три дни и припомни, че миналото лято специално е наблегнал на факта, че защитата е най-важното звено за отбора в "А" група и се притеснява най-много за нея.

"Днес ми се обади Наско Атанасов и ми каза, че му е омръзнало да чака и е подписал с Локомотив (София). Бяхме се разбрали Дамян Георгиев да му се обади и да се покрият задълженията, които имаме към него. След това трябваше да подпише новия си договор. Това обаче явно не е станало", заяви Илиев.

"И аз не мога да разбера какво става. Четох интервюто на г-н Георгиев за вашия сайт. С него спряхме да се чуваме, след като се сдърпахме за прибързания трансфер на Иво Иванов и прехвърлянето на топката към общината. Не разбирам наистина как след като говорим за бюджет от 2 милиона лева още не са покрити задълженията? Ние имаме да взимаме три премии, премията за Купата на България и по три заплати. Говоря само за треньорите", продължи пред Beroe Online Илиев.

"Уж имаме пари, а не се възползвахме дори от клаузата, която ни даваше право да привлечем Искрен Писаров от Локомотив (Пловдив) срещу 60 000 лева. Има някакво разминаване между бюджета ни на думи и този в действителност. Изключително ми е неприятно да си тръгва половин отбор. Та седем от титулярите от миналото лято вече не са в отбора! Това не е нормално за отбор, спечелил Купата на България и му предстои участие в Лига Европа", допълни Илиев.

Той коментира мнението на някои фенове на Берое, които твърдят, че не е станало нищо особено с напускането на тези футболисти.

"Не можем да говорим, че след като 2 години сме градили не е станало нищо особено. Онзи ден след продажбата на Иво Иванов, която пак казвам, че беше прибързана, цяла вечер мислим какво да правим. Сега пак почваме същото, защото останахме и без ляв бек, а се бяхме договорили с него. Не може с лека ръка да изпускаме играчите си. Ръководството трябва да се замисли в ръководните си способности, след като седем играча от отбор спечелил Купата, очакващ участие в Лига Европа, напускат. Започвам да се замислям трябва ли да продължавам след като елементарните неща, за които се бяхме разбрали не се случват. Бяхме казали, че до 5 юни ще са покрити задълженията, играчите ми се обаждат и недоволстват. Бяхме се разбрали, че ще уредим някои от футболистите, които исках досега като Ваня Джаферович например. Бяхме говорили, че Иво Иванов няма да ходи в Левски без да сме взели Виктор Генев, а още няма подписан договор с Генев. Ненормално е да не се изпълняват тези неща, а в същото време да обясняваме, че всичко е наред", завърши изнервеният Илиан Илиев. /БЛИЦ