Новият спортен директор на "Левски" Георги Иванов се надява да успее да навие Ивайло Петев да стане треньор на "сините" от втория опит. Гонзо говори пред представителите на медиите преди тренировката на "сините". Днес беше първият работен ден на любимеца на Сектор "Б" след завръщането му на "Герена" от Варна, където бе треньор на Черно море. Още от ранни зори Георги Иванов беше на стадион "Георги Аспарухов", където се запозна с обстановката в клуба. Както вече ви информирахме, Гонзо проведе няколко срещи - с Владимир Гаджев, Орлин Старокин, както и с бившия треньор на тима Тони Здравков, и др.

От думите на Гонзо си пролича, че към момента почти нищо не е ясно и над "Герена" се е спуснала мъгла. Не се знае кой ще е треньор, нито пък с какви финансови средства ще разполага Георги Иванов.

"Не е леко положението. Ще се отворят големи дупки, защото има напускащи футболисти. Трябва да се намерят хора, което няма да е лесно. Искаме такива, които да вдигнат класата на отбора. Предимно обаче ще търсим свободни агенти. Тези, които имат договори ще останат. Тези, чиито контракти изтичат, клубът няма контрол върху тях. Ще се водят преговори, за да запазим най-добрите", коментира Гонзо. 

"Разбира се, че ще продължим да налагаме юношите. Виждате, че има няколко момчета, които са готови за първия отбор", обеща бившият нападател.

"Положението не е цветущо, но кризата е в цял свят. Сега се запознах с всичко в клуба. "Левски" не играе добре като отбор и тези неща трябва да се променят. "Левски" трябва да бъде еталон. Ще има таван на заплатите. Когато всичко стане факт, ще уточним и тавана на заплатите, те няма да бъдат същите, както сега. Това ще се наложи, за да може клубът да плаща, това, което обещава, и да е финансово стабилен", добави Георги Иванов.

"Чакам Ивайло Петев да се върне от Кипър, за да разговаряме. Първо трябва да си приключи ангажиментите там. При първоначалните разговори той показа, че има желание. Остава да се уточнят финансовите параметри по договора, ако се стигне до такъв. За нас е важно да намерим добър треньор. Ако Ивайло откаже, няма да свърши света. Аз обаче не виждам много други български варианти, ако с него не се разберем. Ще мислим евентуално за треньор от чужбина", загатна Георги Иванов.

"Търсим методисти и треньори за школата, която трябва да започне да функционира по-добре", каза още спортният директор.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА