Съдийската комисия към БФС определи съдийските наряди за предстоящия 17-ти кръг в “А” група. Най-добрият ни рефер Станислав Тодоров ще се доказва на напечения двубой на стадион “Христо Ботев”. Няма спор, че това е топсъдията на България в последните няколко години. Реферът стигна до двубой от групите на Шампионската лига, редовно получава наряди и за други евромачове.

Въпреки това винаги има недоволни от съдийската свирка на реферите. БЛИЦ припомня коментарите по адрес на Станислав Тодоров след един мач през есента на настоящия сезон. На 4 ноември Локомотив и “Ботев” се срещнаха в пловдивското дерби, което завърши 2:2. При резултат 2:1 за “Ботев” в 66-ата минута арбитърът показа втори жълт и съответно червен картон на защитника на “канарчетата” Бобан Грънчаров. Впоследствие Локомотив изравни, а според лагера на “Ботев” изгонването на македонеца е било пресилено и несправедливо.

Ето как реагира спортният директор на “жълто-черните” Александър Александров-Кривия след мача: “За мен главно действащо лице беше съдията. Не може отново така да се свири срещу “Ботев”. На Бобан му е странно, за първи път му дават червен картон. В 5-ата секунда убийство на Кавдански, не му се дава картон. След това показва на Вандер и Бобан Грънчаров. И чак в 84-ата минута дава жълт картон за играч на Локомотив. Съдията няколко пъти казал, че слънцето му пречи и не вижда. Ами да си сложи козирка и да свири.” Нападателят на “Ботев” Иван Цветков разочарован от мача призова лаконично: “Да закриват първенството!”. Няколко дни след мача Станислав Тодоров получи наряд за Лига Европа и ръководи Виктория Пилзен – Апоел Тел Авив.

По-рано през есента на миналата година реферът от Шумен свири ЦСКА – “Левски” (1:0). След двубоя и от двата лагера нямаха претенции към Тодоров. През декември арбитърът ръководи осминафинала-реванш за Купата на България между Черноморец и Локомотив София (1:0). В края на двубоя реферът изгони Кристиян Добрев от Локомотив, което отпуши гнева на Емил Велев. Реферът изгони Кокала на трибуните, но той влезе на терена, което наложи полиция да озапти наставника на "железничарите".