"Ботев" (Пловдив) ще прати спешно в София още 1000 билета на "Левски" за мача между двата, който е в събота от 15:00 часа под тепетата. Сделката стана след телефонен разговор между Константин Баждеков и Ангел Палийски.

Това е част от квотата от 2500 пропуска, която ще получат столичани за "Колежа". Първоначално "сините" бяха решили да заделят само 1000 от тях за привържениците от София, а останалите да се продават в Пловдив в деня на мача за феновете от страната.

"Оказа се, че билетите не ни стигат. Изчерпахме бройката, която пуснахме на касите на "Герена", а хората идват постоянно за още. Затова от Пловдив ще ни пратят още 1000. За съжаление, за останалите фенове ще има само 500", заяви пред "Стандарт" финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков.

"Левски" официално отлага раздяла със стадион "Георги Аспарухов". Експертната комисия разреши на "сините" да играят у дома през пролетта. Тимът ще се премести на "Васил Левски" само за дербито с ЦСКА. "Радвам се, че хората оцениха усилията ни", каза Баждеков.

Той прикани отново притежателите на абонаментни карти за сектор "А" да ги сменят за такива за "В". "Досега по-малко от половината са го направили. Заради останалите ще работи каса и в събота", добави изпълнителният директор на "Левски".

За да могат да играят у дома, "сините" демонтираха часовника в сектор "А", който трябваше да остане като спомен от стария "Георги Аспарухов". По изискване на комисията там трябва да има наблюдателна кула.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ