На мачовете да няма опити за внасяне на фойерверки и да се спазва редът. Това поиска вътрешният министър Калин Стоянов от ръководствата на Левски и ЦСКА. Той се срещна с тях, както и шефове в БФС начело с Георги Иванов-Гонзо и с представители на Министерството на младежта и спорта в МВР. 

Съобщението от Калин Стоянов във "Фейсбук":

"На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове Левски и ЦСКА, както и представители на Министерството на младежта и спорта.

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита.

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици.

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!".

 

На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове „Левски“ и „ЦСКА“,...

Публикувахте от Калин Стоянов в Петък, 12 април 2024 г.