Лудогорец приема Литекс в интригуващ мач от 20-ия кръг на "А" група. Двубоят на "Лудогорец Арена" стартира в 18:00 часа и ще бъде предаван директно по НЮЗ 7. Тимът от Разград е лидер в шампионата с 4 точки аванс пред втория "Левски", докато Литекс изостава във 7 точки от днешния си съперник.

Това ще бъде четвърти сблъсък между Лудогорец и "оранжевите" в историята. Балансът между двата тима досега е абсолютно равенство. Те са си разменили по 1 победа и имат едно равенство.

Христо Стоичков и голобрадите му момчета обаче имат да си връщат на водения от Ивайло Петев тим за загубата с 0:2 през есента в Ловеч и това обещава интересен сблъсък на "Лудогорец Арена". Очаква се трибуните на модерния стадион в Разград да бъдат пълни и да се получи истински празник. С интерес се очаква и как ще се представи съдията Николай Йорданов, който получи наряда за напечения двубой.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев няма проблеми около състава и може да разчита на най-доброто което има. Очаква се атаката да води опитният Емил Гъргоров, подпомаган от Марселиньо и Михаил Александров. Наставникът смята да пусне юношата на ЦСКА от първата минута в днешната среща, след като именно Александров донесе успеха с 1:0 над Локомотив (София) в миналия кръг.

Христо Стоичков пък има доста проблеми на главата си. Основният нападател Исмаил Иса е наказан и пропуска гостуването в Разград. Трайно контузени пък са Небойша Йеленкович и Николай Бодуров. Въпреки това Камата е наточил момчетата си, които правят чудеса от храброст от началото на пролетния полусезон и записват отлични резултати.


ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС
Днес от 18:00 часа
Разград,
ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Николай Йорданов
Пряко по НЮЗ 7
Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жиниор Кайсара, Любомир Гулдан, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Станислав Генчев, Михаил Александров, Мирослав Иванов, Марселиньо, Емил Гъргоров
Контузен: Иван Чворович
Наказани: няма




634815115157396250.png
ЛИТЕКС: Илко Пиргов, Страхил Попов, Илия Миланов, Васил Божиков, Антон Недялков, Александър Цветков, Томи Костадинов, Георги Миланов, Армандо Ваюши, Ванжер, Жуниор
Контузени: Небойша Йеленкович, Николай Бодуров 
Наказан: Исмаил Иса



ДОСЕГАШНИ МАЧОВЕ:

24 ноември 2011 г., "А" група
Литекс - Лудогорец 2:1
1:0 Георги Миланов (18), 2:0 Христо Янев (22), 2:1 Марселиньо (27)

22 април 2012 г., "А" група
Лудогорец - Литекс 1:1
0:1 Момчил Цветанов (75), 1:1 Станислав Генчев (80)

16 септември 2012 г., "А" група
Литекс - Лудогорец 0:2
0:1 Емил Гъргоров (16), 0:2 Мичел Бургзорг (71)

Баланс: 3 мача, 1 победа за Лудогорец, 1 равенство, 1 победа за Литекс

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец допусна само един гол в последните си 6 шампионатни срещи. Вкара го Марио Близнаков при изненадващото 1:1 между селекцията на Ивайло Петев и Пирин (Гоце Делчев). Предишното инкасирано попадение беше също в Разград - при победата с 2:1 над "Левски".

* Ако съдията Николай Йорданов не посочи днес бялата точка във вреда на Лудогорец, те ще закръглят на 50 мачовете за първенство без свирена дузпа срещу тях.

* Топреализаторът на Лудогорец в "А" група Емил Гъргоров - с 19 попадения (колкото има и Иван Стоянов) е в лоша серия. Бадема не успя да се разпише в последните 10 шампионатни двубоя.

* Литекс и ЦСКА вкараха най-много голове в първенството от началото на пролетния дял - по 11, докато Лудогорец отбеляза едва 4 в четирите си мача до момента.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ