Нападателят на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров беше избран за Играч на 2-ия кръг на "А" група в анкетата на Пресклуб "България" и вестник "Футбол". За голмайстора това е седми път, в който той печели наградата. Камбуров също така е бил и три пъти Футболист на месеца.

От гласувалите 23-ма, 8 са поставили него на първо място, 7 гласа има Тодор Неделев от "Ботев" (Пд), Ромарио от "Ботев" е с 4, Джордан от Литекс с 3 и Григор Долапчиев от ЦСКА с 1 глас.

"Благодаря за наградата. Всичките 11 от Локомотив я заслужаваха. Дори съм убеден, че Йордан Господинов я заслужаваше повече от мен", каза Камбуров.

"Закъсняхме със селекцията и подготовката. Опитваме да сме концентрирани върху футбола. Програмата ни в началото е много трудна и мнозина очакваха след първите два кръга да имаме нула точки. Аз се чувствам в Локомотив (Пловдив) като вкъщи, няма нищо ново за мен тук. Феновете са същите, които обичат отбора, футболистите сме амбицирани да постигнем нещо. Всички отбори се борят за първата седмица, виждате, че по-малките правят изненади. Никак няма да е лесно. След първите 5-6 кръга ще разберем къде може да бъде Локомотив. Конкретни цели нямаме, но Сашо Станков е треньор с амбиции", продължи звездата на "смърфовете".

"Голът ми срещу "Левски" и победата ни срещу тях не дойдоха никак лесно. Те не са толкова слаб отбор, колкото някои се опитват да ги изкарат. Видяхте, че срещу "Ботев" първото полувреме показаха, че са добър отбор и само една глупост на техен футболист реши и промени ситуацията в мача. Всяка победа срещу "Левски" се постига с много труд. Не е много лесно да вкараш на "Герена". Ако трябва да бъда откровен, повече ми се искаше да вкарам на ЦСКА, отколкото на "Левски", добави Камбуров, който е края на миналия сезон се раздели с "армейците", при които определено не се чувстваше много добре.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ