Капитанът на националния ни отбор Светослав Дяков заяви при завръщането от Италия, че вината за провала (загубите с по 0:1 от Норвегия и Италия) е на футболистите, и тъй като нямат нужната класа, трябва да бъдат сменени. В това число халфът на Лудогорец сложи и себе си.

"След като губим, не може да сме доволни. Обяснението не съм аз човекът, който трябва да го дава. Има треньорски щаб, той ще каже къде бъркаме. Не сме доволни. Слабо първо полувреме за нашия отбор, по-добро второ, но не достатъчно, за да вземем нещо от Италия. Грешки има много, по принцип във футбола винаги ще има грешки. Въпросът е, че ние ги правим малко повече, отколкото трябва. Не ни достига и класа. Не трябва да се лъжем. Трябва да бъдем оптимисти и да знаем къде сме. Трябва да работим, и само тренировки, и само работа може да ни помогне и нищо друго. Никакви приказки, нищо друго не може да ни свърши работа”, коментира Дяков при завръщането на отбора от Италия, където избраниците на Ивайло Петев загубиха евроквалификационния си мач с 0:1.

„Когато не върви един отбор, значи трябва да има промени. И най-вероятно във футболистите, защото може би не играем добре, може би други момчета трябва да получат шанс, нямам идея. Все пак това е моето мнение. Треньорът решава кой да извика, но когато не вървят нещата най-виновни сме ние, които играем. Така че ние трябва да си понесем отговорността. Аз за треньора нищо лошо не мога да кажа, тъй като за мен той работи добре. Всеки си има мнение, за мен той работи добре. Изборът на футболисти в България не е толкова голям. Ние трябва да знаем много добре къде се намираме. Все  ак нашите играчи не играят в много силни европейски отбори и да има някакви невероятни очаквания. Наистина трябва да продължим да работим и който идва в националния отбор да се раздава на 100%. Грешки винаги ще има и ще продължава да има, но трябва да даваш всичко от себе си”, каза още Дяков.

По повод мнението на бившия председател на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев, че срещата с Норвегия е била уредена, капитанът заяви: "Абсолютни глупости са твърденията, че мачът с Норвегия е уреден. Аз съм в този отбор и мога да ви кажа, че срещата с Норвегия я загубихме, защото бяхме прекалено пренавити. И треньорите видяха, че искахме много да направим нещо и от там не се получи нищо. От това да направим нещо, направихме едно голямо нищо. Но мачът да е уреден, това са абсолютни глупости. Смехотворни работи. Всички играхме слабо, не трябва да се делим. Когато отборът играе слаба, играем всички слабо. Никой не показа това, което може и вината е само във футболистите. Треньорът също има така някаква вина, не знам, но най-виновни сме футболистите. Ние сме хората, които играем и трявва да си понесем отговорността. Не искам да коментирам другите момчета, всеки си знае как тренира и работи в клуба. Няма как да коментирам Лечков и Боби Михайлов. Те са началници на футболния съюз. Аз гледам вината първо в себе си и знам, че не показахме това, което можем.”

Нашата група "Н" за европейските квалификации