Селекционерът на България Ивайло Петев смята, че сме прекалено крайни като мислене и имаме нужда от повече позитивизъм, което е голям проблем. Треньорът призна, че ни е липсвала класа при загубата с 0:1 от Италия в Палермо в двубой от евроквалификационна група „Н”.

„Лошо. Загубихме и двата мача. Нормално е да има разочарование в нас. Определено имаше съживяване в нашия отбор. Класата на Италия всички я знаем. Имахме шансове, но за съжаление не успяхме да ги реализираме“, сподели Петев след двубоя.

„Може би ще експериментирам в последните два мача и ще дам шанс на други играчи. Ние българите сме изключително крайни и много малко позитивизъм има в нас като цяло и това е нашият проблем. Националният отбор е олицетворение на нашето първенство, на футболистите, които играят в първенството и в чужбина“, каза още селекционерът.

„Вярвах, че може да вземем нещо. Изключително нелепа грешка в началото на мача разстрои нашата игра. 10-12 минути след това имахме положение, което ако бяхме реализирали, мачът щеше да се развие по друг начин. Липсва ни класа в тези моменти“, добави Петев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации