Грандиозни промени настъпиха в Локомотив (София) след тежката загуба от “Левски” с 0:4. След оставката на треньора Диян Петков го последва и изпълнителният директор Иво Тонев. Дългогодишният шеф на “железничарите” от понеделник напуска клуба и няма да заема поста. Тонев си тръгва заради съмнение за бойкот от страна на футболистите. Публична тайна е, че Николай Гигов дължи пари на играчите, които не издържали на безпаричието в последните няколко месеца.

“Много ми е тежко и трудно, от утре имам желание да напусна. Още на полувремето се обадих на президента и казах, че си тръгвам. Животът ми е свързан от 30 години с Локомотив, а от 17 години работя в клуба. Приемам лично нещата и не бих могъл да стоя и да гледам мачове и да си задавам въпроси дали някои ни бойкотира, дали иска да тренира, или не. Вчера играчите излязоха на тренировка с извадени джобове. Да, о`кей, може и да имат проблеми, но кой няма. Трябва да има малко морал и професионално отношение. Човек трябва да обича клуба, в който играе”, заяви Иво Тонев.

“На никой не се сърдя и никого не обвинявам. Благодарен съм на всички и най-вече на Николай Гигов. Утре ще се видя с г-н Гигов, за да поговорим. Аз съм достоен човек, винаги съм се отнасял сериозно към работата си. В момента не ме води емоцията, всичко, което казвам, съм го мислил отдавна. И преди съм говорил за напускане, имали сме разговори с Гигов, но въпреки всичко съм намирал време да работя и да се занимавам с отбора. Най-вече го правех заради него”, завърши досегашният изпълнителен директор пред “Гонг”.

Иво Тонев е роден на 3 януари 1970 година. Играе за Локомотив (Дряново), Локомотив (Мездра), Янтра, Септември и Миньор (Перник). От 1994 година е секретар на Локомотив (София), а от 96-а до 2003 е технически директор. От 2003 година до днес заемаше поста изпълнителен директор. Тонев е един от най-дълго задържалите се шефове в родния футбол в последните 20 години./БЛИЦ