Бившият защитник на ЦСКА Карол Метс, който в петък (8 януари) подписа с лидера в швейцарското първенство Цюрих, даде интервю пред естонското издание Soccernet.ee, в което засегна въпроси, свързани с кариерата си, като не пропусна да спомене и престоя си в ЦСКА.

Естонският национал прекара на "Българска армия" само няколко месеца, след като се присъедини към отбора от саудитския Ал-Етифак.

Метс, който напусна саудитския си клуб през лятото на 2021 г., подписа договор със столичния ЦСКА, а сега премина в Цюрих като договорът му е за 2,5-годишен договор с 12-кратния швейцарски шампион.

"Работих и работих усилено, за да играя отново в големия футбол. ЦСКА беше първата стъпка, а Цюрих е следващата стъпка, за да се доближа до големия футбол“, заяви той.

Той коментира и това в линия с колко играчи предпочита да играе в защита, тъй като в ЦСКА той бе в защита с четирима, докато Цюрих използва трима централни защитници: "Няма разлика в голямата картина. В ЦСКА например играх в линия с четирима. Не поставям никакви ограничения за формацията, и двете позиции си пасват еднакво добре“.

Метс заяви, че не съжалява, че е решил да играе в Саудитска Арабия: "Саудитска Арабия има място във футбола, но от малко по-различен ъгъл. Европейските клубове не ценят толкова високо завръщащите се играчи. Все пак казвам, че не съжалявам за решението да се преместя в Саудитска Арабия. Беше интересно, поучително и приятно време, с което да се задоволим. Но по кариерната стълбица това беше крачка встрани“.

"Да играя в Саудитска Арабия след лош сезон и след това да стигна до ЦСКА, който е голям клуб, в който имах честта да играя, и да премина в Цюрих. Това е добър знак за мен, за работата, която е свършена и за това, което е постигнато. Много съм благодарен и на ЦСКА, и на Цюрих, че повярваха в мен“, допълни централният бранител.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022