Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след успеха с 2:1 над Спартак Варна, с който „жълто-черните“ се класираха за 1/2-финалите в SESAME Купа на България.

„Това, което искахме, бе да се класираме за полуфиналите, и го направихме. Можехме да си направим вечерта по-лесна, но бяхме притеснени от това, което може да се случи. В Купата винаги има изненади и си притеснен, когато си фаворит. Важното е, че продължаваме напред. Спартак има качество за първа дивизия. Днес нямаше какво да губи, играха спокойно и искам да ги поздравя. Знам, че не изиграхме най-добрия си мач, но продължаваме да работим“, заяви наставникът на „жълто-черните“ след мача на стадион „Христо Ботев“.

„Не, не съм изненадан от агресията. Гледахме техните контроли в Турция, както и мачовете им във Втора лига досега през пролетта. В някои моменти действахме лежерно. Трябва да сме концентрирани и да даваме най-доброто от себе си, като тогава можем да победим всеки. Днес не се представихме много добре и трябва да си вземем поуки“, коментира той играта на Спартак Варна.

Той благодари на феновете на Ботев Пд: „Да, ако те идват на мачове и ни показват подкрепа, ще е фантастично. Искам да кажа голямо „Благодаря“ на всички ботевисти. В някои моменти, когато правехме грешки, те ни бутаха напред и ни даваха енергия. Очакват ни още мачове, като трябва да намерим нашия път“.

„Срещу който и да се изправим, ще е силен опонент. Имаме два мача, трябва да дадем най-доброто от себе си и да стигнем до финала“, завърши Керкез.