Хебър приема Пирин (Гоце Делчев) в решителен мач днес от 17:00 часа на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик. Залогът за победа пред съперниците е домакински двубой срещу Ботев (Пловдив) в 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Срещата днес е и първата възможност за Хебър да вземе реванш от неврокопчани за домакинската загуба с 1:2 на старта на шампионата в Югозападната Трета лига точно преди един месец. Тогава воденият от Йордан Петков отбор поведе с гол на Здравко Лазаров, но Пирин стигна до пълен обрат след попадения на Георги Самокишев и Мариян Ловков. Сега гостите идват в Пазарджик с нов треньор - Йордан Боздански, който дебютира начело на тима с домакинско 1:1 срещу Германея преди четири дни.

Преди мача кадровите проблеми са основно за треньора на домакините Йордан Петков, който ще бъде лишен от услугите на четирима свои футболисти. Заради контузии мача пропускат звездите Здравко Лазаров, Мартин Керчев и Николай Манчев, както и Александър Димитров.

След наказание в редиците на Хебър се завръща опитният Тодор Колев, от когото се очаква да поведе нападението на отбора.

„Излизаме за победа. Имаме проблеми с контузени футболисти и ще разчитам на амбицията на младите, които са пределно мотивирани за победа срещу този силен противник“, обясни Йордан Петков.

"Много се радвам, че се разбрахме по всички въпроси и се стигна до подписването на договор. Йордан Боздански е име в българския футбол и като футболист, и като треньор, и където и да е бил е оставял своя положителен отпечатък", коментира президентът на Пирин (Гоце Делчев) Иван Близнаков назначението на Боздански.

"Два пъти досега беше старши треньор на мъжкия ни отбор и сме много доволни от неговата работа. Още днес се разбрахме той да води мача в Пазарджик срещу Хебър. Една от трите цели, поставена от спонсора на клуба, е да вървим колкото може по-напред в турнира за Купата на България. За да стане това факт трябва, днес да победим Хебър като гост", добави Близнаков.

Мачът ще бъде ръководен от съдийска бригада с международен лиценз. Главен съдия ще бъде Николай Йорданов, а негови помощници Веселин Мишев и Младен Маринов. Секретарят на Зоналния съвет на Българския футболен съюз в София Николай Младенов ще бъде делегат на срещата.

Срещата ще се играе по правилата за пряка елиминация в един мач. Това означава, че при реми в редовното време, победителят ще бъде излъчен след директно изпълнение на дузпи. Това е и последният елиминационен мач, който се играе по този регламент. Той няма да важи за следващия кръг, когато се включват отборите от професионалния футбол.