Успелият български треньор Димитър Димитров - Херо оплю сериозно българския футбол при участието си в сутрешния блок на бТВ. Бургазлията се включи от плажа в родния си град и редом с темите за това как пребори рака преди години и за това, че всеки занимаващ се със спорт в голяма степен е длъжник на семейството си, поговори и за футбол.

Първо Херо отбеляза, че се е чувствал по-щастлив като наставник на по-малките отбори, които е водил у нас заради отношението, което е получавал там, а след това заговори и за признанието към него в Русия, Саудитска Арабия, Казахстан. Специалистът заключи, че като цяло в треньорската професия в България не е оценена.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18)

"Самите ние сме виновни с отношение към ръководителите, Трябва да можеш да казваш "не", не трябва да се съгласяваш с всичко само, за да останеш на работа. Аз  винаги съм си отстоявал принципите и това ми е струвало много неприятности", каза Димитров.

Той посочи причините за упадъка на българския футбол и подчерта, че проблемите са и у отношението на самите играчи, както и на държавата към спорта.

"Не съм убеден, че срещата при Бойко Борисов с босовете на българските грандове ще има резултат. И преди е имало такива, но... Дълбоко се съмнявам, че има феърплей в родния футбол. Бил съм свидетел на много грозни и подсъдни неща. Опитвал съм се да се боря с тези неща и съм бил наказван за това", завърши Херо.