Бившият президент на БФС отново повтори фантастичната си версия, че мачът срещу Франция на 17 ноември 1993 г. на “Парк де Пренс” е бил уреден.

“Много простичка е истината. През есента на 1993 г. преди мача на Франция с Израел при мен дойдоха двама англоговорящи и двама българи и казаха, че при победа и класиране на Световното първенство в САЩ, трябва да им платим 300 хиляди долара. Казаха: “Така и така, възможно ли е, ако вие се класирате, ние да получим 300 000 долара?" Срещата се състоя в Пловдив в “Ритора”. Двама българи може да са били и букмейкъри, не зная. Израелците биха “петлите” с 3:2 в продължението, припомни Данов в Нова телевизия.

- Непосредствено преди гостуването в Париж същите хора ми дадоха титулярния състав на французите. Казаха ни да не се притесняваме, че са хванати трима от футболистите, както и съдията. Съобщих информацията на Димитър Пенев, Христо Йосифов го потвърди. По отношение на единия Пената се усъмни, защото този не бил играл 6 месеца. Няма да споменавам имена, но именно през неговата зона стана пробивът на Емо Костадинов. След победата ми се обадиха същите хора. Никъде не съм се усъмнявал в качествата на футболистите ни. Изплатих 300 000 долара на посредниците. Това е самата истина. Не че сме уреждали футболисти и съдии. Това е работа на букмейкърските къщи, които реално реализираха някакви техни печалби. Няма какво да се чудим. Гледам сега мачове на Челси и имам чувството, че Роман Абрамович си е купил букмейкърска къща. Представяте ли си каква печалба са реализирали от мачовете на Израел и България? На Франция им трябваше само една-единствена точка.”

Бившият футболен бос говори и за случилото се в съблекалнята непосредствено след мача. “Не Валентин Михов, а лично адвокат Радичев обяви премия от по 50 000 долара на човек след триумфа на “Парк де Пренс”. “Агробизнес банк даде безлихвен кредит на БФС и нямаше проблем да се изплатят парите. До Коледа хората си получиха всичко договорено. Това е истината – останалото са си чисти инсинуации, каза Данов пред Нова тв. – Ще ви обясня и защо бяхме на път да сменим Пенев от селекционерския пост. Май месец правим контрола в Пловдив и вечерта сме на вечеря в “Ритора”. Сервира ни се някакъв списък най-изненадващо, в който се е подписал и Димитър Пенев барабар с всички футболисти. Ултиматум ни поставиха: “Давате ни 100 000 долара иначе няма да тръгнем за Америка.” Нормално беше махнем Пената. Ще ви кажа и какво стана после. Вальо Михов отиде да моли за пари Илия Павлов. На вечерята Вальо обикаляше покрай футболистите и им говореше: “Аз искам да ви дам парите, но Данов не разрешава”. Никой не е принуждавал Михов да подава оставка. Той сам я хвърли.”

Данов още веднъж потвърди версията си, че сме “договорили” мача на Световното срещу Аржентина в предварителната група. Срещата завърши 2:0 след голове на Христо Стоичков и Наско Сираков. “Потвърждавам, че в навечерието на сблъсъка Стоичков имаше среща с аржентинци. Присъствахме аз и мениджърът Мингея. Не казвам, че сме уредили мача, а само, че Аржентина имаше интерес да отиде в друг по-лесен поток”, каза ексфутболният началник, който осъди България в Страсбург. Данов получи и на шест инстанции оправдателни присъди.