Треньорът на Пирин Христо Янев коментира победата на тима си с 2:0 над Хебър в мач от 23 кръг на efbet Лигата. Той посочи какво е било ключово за успеха на „орлетата“ и беше категоричен, че отборът му има качествата да се спаси от изпадане, но тепърва започна трудното в първенството.

„С голямо желание, концентрация и себераздаване успяхме да стигнем до победата. Цялата седмица работихме много дисциплинирано, както ние искахме. Това, че запазихме модела на поведение през цялото време на мача бе ключово, за да постигнем до победата. Техният вратар извади много положения през първото полувреме. Важното е, че не отстъпихме и продължихме да бъдем настоятелни“, заяви Янев.

„Познавам футболистите достатъчно добре, знам как работят, знам каква им е мотивацията им. Имаме дух и воля, но и качествата да се спасим. Въпросът е до какъв момент ще запазим това поведение, което имаме сега. При всички положения всички искаме да продължим с победната серия. Всичко зависи от нас. Съблекалнята е много обединена. Не трябва да сваляме гарда. Тепърва започва трудното и трябва да се справяме“, допълни треньорът на Пирин.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023