ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Христо Янев даде първата си пресконференция като треньор на Пирин. Както е известно, 43-годишният специалист вчера беше обявен за нов наставник на „орлетата“. Той наследи подалия оставка точно преди една седмица Красимир Петров.

„Целите са отборът да остане в Първа лига. Ситуацията в отбора е такава, каквато е. Аз съм я приел, обмислил и знам с какво се захващам. Предпочитам да се боря с нещо, което на пръв поглед изглежда трудно, отколкото да стоя и да не правя нищо. Трябва първо да опозная положението в съблекалнята, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя с тях", заяви Янев.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

“Искрено вярвам в това, което върша, в работата с момчетата и трябва по най-бързия начин да се нагодим един към друг. Трябва да се съобразя с обстановката и ситуацията, довели до резултатите на отбора до момента. Има два дни, в които да подготвя отбора за предстоящия мач с Локомотив (Пловдив) и искам да работя в среда, която ни доставя удоволствие. Трябва да се съобразяваме с противник, с наказани, контузени, с отбор, загубил самочувствие и увереност в себе си. Имам много работа, но сам не мога да я свърша. Благодари за доброто приемане, но трябва да се захващаме за работа", коментира новият треньор на Пирин.

"Винаги съм играл под напрежение в Благоевград. Това е място, на което другите отбори са се съобразявали с духа, който притежава Пирин. Затова за мен е необяснимо да видя отбор, който няма настроение, няма дух и няма мотивация да излезе и да покаже това, което може, защото смея да твърдя, че имаме достатъчно класни футболисти, с много опит и качества. Никой не ни притиска и не ни пречи да покажем дух, да покажем страст и желание за игра. Това е първото нещо, което искам да променя в начина на мислене в съблекалнята“, допълни Христо Янев и обеща да обърне внимание и към играчите от школата на „орлетата“.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК