Пресата в Хърватия беше безжалостна към българския национален отбор по футбол, който загуби с 0:3 на стадион "Максимир" в Загреб предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2016. Известният хърватски спортен журналист Томислав Жидак коментира срещата в обширен материал под заглавие "Хърватия най-после игра като голяма футболна сила. Но българите си нямаха хабер".

"Тъкмо зазвъняха първите тактове на максимирския "танц в дъжда" и България вече беше на колене. Една топка на Лука Модрич "под земята" изведе Иван Перишич и той рутинно вкара. След непълни 100 секунди мачът беше решен", коментира Жидак.

"Хърватия пропусна още в първите двадесет минути да нокаутира България. Депресивна атмосфера, досаден дъжд и мач без значение за тях вероятно доуби мотивацията на българите, които в средата на първото полувреме опитаха сами да се довършат. Георги Терзиев от отчаяние стреля в собствената врата, но уцели "само гредата". Още се тресе", допълва авторът.

В материал под заглавие "Хърватия потопи България в дебюта на Чачич на празен "Максимир", журналистът Озрен Маршич отчита, че това е бил най-удобният възможен съперник за дебют на националния селекционер.

"Ако Чачич можеше да си избира съперник за своя дебют, избрал би тези смешни българи. Някога България беше реномирана футболна нация, днес е само отбор от "глинени гълъби". Как ли се е чувствал вратарят Митрев, изглежда като "живо пушечно месо". Дори и неговият стопер Терзиев шутира като от топ срещу него, но уцели гредата".

"След първото полувреме на таблото светеше 2:0 за Хърватия, но можеше да бъде и 5:0", заключава Маршич.

Нашата група "Н" за европейските квалификации