След многобройните атаки към Петър Хубчев заради първите два евроквалификационни мача на България (с Черна гора и Косово, завършили с еднакъв резултат – 1:1) БЛИЦ се свърза с националния селекционер. Ето какво заяви 55-годишният треньор пред нашата агенция.

„Четох всичко, което се изписа след двата мача. Няма да позволя на никого да напада футболистите. Това се отнася включително и за вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже да си тръгваме, отиваме при него и се разделяме. Но да говори такива неща по адрес на момчетата, това не мога да го допусна. „За всяка педя земя трябвало да има битка”, заяви Лечков. И добави, че като не могат, „довиждане”, ще дойдат други, които ще могат.

Не е прав Лечков за футболистите, че не са се раздали. Напротив, раздадоха се. Говоря за себераздаване и хъс. Нека не звучи като оправдание, но ние не разчитахме на цели петима футболисти в двата мача – Пламен Илиев пропусна и първия, и втория, Антон Недялков не игра с Черна гора, Чочев изигра най-силния си мач, но се контузи много тежко и отпадна за Прищина, Десподов и Ради Василев също бяха извън сметките ни за двата мача.

Winbet - победата е емоция! (18+)
Не може да си представите лекарския щаб колко работа свърши. Хората работеха много часове, за да възстановят някои от футболистите. Това не искахме да го споделяме, но цялата тази шумотевица, която се вдигна, ме принуждава да го кажа пред вас”, заяви Хубчев.

„Знаете ли кой български филм тръгна скоро по кината – „Уют” на Камен Донев. Ще посъветвам много хора да го гледат. Имам предвид, като казвам „много хора”, някои мои „доброжелатели” от журналистическите среди. Ще ги посъветвам да прочетат и писмото,  което Камен написа и публикува. Бих го копирал и публикувал и аз, но само ще заменя някои думи в него”, добави треньорът.

На въпрос как ще коментира публикацията, че вчера се е срещнал с финансовия благодетел на Левски и наистина ли има вероятност да поеме „сините”, Хубчев отговори дословно така:
„Не коментирам. Могат да коментирам само мястото, където в момента съм на работа!”
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020